Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http://whatsyourway.nl/video/lenovo-vroeg-aan-alleskunner-steven-van-lummel-hoe-mooi-zijn-wereld-er-precies-uitziet): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/whatsyourw/domains/whatsyourway.nl/application/views/helpers/GetShares.php on line 15
VOLG SPUNK
0

DE WERELD VAN ALLESKUNNER STEVEN VAN LUMMEL

18 april, 2014

In zijn tekeningen kan hij zijn creativiteit kwijt en verdwijnt hij even in zijn eigen wereld. Dat dit een mooie wereld is, waar veel mensen van willen meegenieten blijkt uit het feit dat hij van Tokio tot aan New York gevraagd wordt zijn werk te exposeren. Dit is echter niet genoeg voor de geboren Hagenees. Hij besloot in de politiek te gaan omdat hij de jongeren uit de stad een geluid wilde geven. Hij zegt: ‘Ik blijf tot aan mijn dood in Den Haag wonen, dus heb ik besloten om een bijdrage aan het verbeteren van de stad.’ Het lot in eigen handen nemen, simpelweg door te doen, was ook de basis voor het creëren van een skatepark. Deze lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden nadat in 1999 het oude skatepark werd gesloten. ‘10 jaar lang heb ik bij de gemeente op de deur geklopt en aangegeven dat er een nieuw skatepark moest komen. Kijk hier het eindresultaat’ zegt Steven lachend.

Naast zijn illustraties, zijn werk in de politiek en het bouwen van het skatepark, heeft Steven ook nog aan de basis gestaan van de oprichting van één van de populairste cultuurpodium uit Den Haag; PIP. ‘Toen we met Pip begonnen, hadden we geen idee wat het plan was. We hadden een droom en eigenlijk gaat het invullen van je droom eigenlijk altijd hetzelfde. Uiteindelijk gaat het om die eerste steen, die eerste tekening, die eerste kus.’ Steven en zijn compagnon knijpt zich af en toe nog wel in zijn arm als hij zich bedenkt wat hij allemaal al gerealiseerd heeft in al deze verschillende velden. Hij heeft al deze verschillende dingen nodig en dus is hij ook niet extra trots op één specifiek ding: ‘Op welk kind ben je nou het meest trots? Daar kan je toch niet tussen kiezen?’.