VOLG SPUNK

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http://whatsyourway.nl/blog/lenovo-onthult-de-nieuwe-thinkpad-p40-yoga): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/whatsyourw/domains/whatsyourway.nl/application/views/helpers/GetShares.php on line 15
0

LENOVO ONTHULT DE NIEUWE THINKPAD P40 YOGA

4 december, 2015

Als professional creatieveling wil je zoveel mogelijk uit je tech halen.

Daarom komt Lenovo nu met de nieuwe ThinkPad P40 Yoga, die een eerste klas schetservaring combineert met het beste van een mobiel werkstation op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid.

Ongeëvenaarde schetservaring

Vroeger moest je twee systemen kopen: een tekentablet voor de precisie in het ontwerp, en een werkstation om je designs tot leven te brengen. Maar Lenovo vond dat dat stukken beter kon. Ze willen je tech flexibel maken, zodat je, waar je ook bent of wat je ook doet, altijd aan de slag kan zonder dat je tech je tegen houdt. De ThinkPad P40 Yoga heeft vier modi: laptop, staand, tent en tablet. Op deze manier heb je als professional de ruimte om altijd te doen wat je moet doen. Met de hoge kwaliteit touchscreen dankzij Wacom®’s Active ES technology heeft Lenovo een driver gecreëerd zodat je nog nooit zo dicht bij het echte pen-op-papier gevoel hebt gezeten. De oplaadbare ThinkPad Pen Pro zit gratis bij de ThinkPad P40 Yoga, inclusief verschillende penpunten voor de beste schetservaring die je kan voorstellen. Allemaal in één apparaat.

“Schetsen is de basis van alles wat we doen”, vertelt Kyle Runciman, industrial designer en content manager bij Autodesk, een enorm internationaal softwarebedrijf. “Designers kunnen wel maanden schetsen en hun ideeën aanscherpen. Als ze eindelijk het gevoel hebben dat hun ideeën klaar zijn voor de echte wereld, hebben ze vaak een los mobiel werkstation nodig om de designs uit te werken. Dat je nu deze dingen op één enkele machine kan doen is enorm voor onze industrie.”

Niet alleen een schetsbord

Je hebt ook kracht en snelheid nodig in je werkstation om de designs waar je hard aan hebt gewerkt tot leven te laten komen. Daarom biedt Lenovo met de ThinkPad P40 Yoga topprestaties die je ovreal mee naar toe kan nemen. Met een NVIDIA® Quadro® M500M GPU inclusief 2GB VRAM kan ze ThinkPad P40 Yoga al je professionele applicaties draaien zonder te stotteren. Daarnaast heeft het systeem een Intel® 6th Generation Core™ i7 CPU met tot wel 16GB RAM en een opslag van 512GB SSD zodat het alles met topsnelheid wordt verwerkt.

Lenovo heeft ook nagedacht over de verschillende modi en de mobiliteit. Een laptop werkt toch echt anders dan een tablet. Daarom hebben ze het innovatieve Lift ’n Lock toetsenbord bedacht. Het heeft een frame dat automatisch omhoog gaat rond de knoppen wanneer je je Yoga switcht naar tablet. Het resultaat is een stuk comfortabeler en efficiënter dan een ‘regulier’ toetsenbord. Omdat de ThinkPad P40 Yoga zo mobiel is, moet je een goede batterij hebben die in een stevige omhulsing zit, maar ook lichtgewicht genoeg om overal mee naar toe te nemen. Lenovo laat ook hier je niet in de steek.

Lenovo ThinkPad P50s en Lenovo ThinkStation P310

Samen met de ThinkPad P40 Yoga brengt Lenovo de ThinkPad P50s en de ThinkStation P310 uit. De ThinkPad 50s maakt de P-familie compleet, en geeft je betaalbaardere functionaliteit en geavanceerde prestaties in een lichtere en dunnere mobiel werkstation. Met innovatieve features als een 3K IPS display voor heldere beelden en Lenovo’s Power Bridge technologie, die tot wel 17 uur batterijleven toelaat, hoef je niet meer je machine in de weg te laten staan van je creatieve proces.

De Lenovo ThinkStation P serie krijgt er ook een nieuw broer bij. Verder bouwend op het succes van de Lenovo ThinkStation P300 geeft de P310 een instapmodel met de geavanceerde technologie van een high-end werkstation. Het beschikt over de nieuwe Intel® Xeon® E3-1200v5 processor en de laatste NVIDIA GPU technologie. Bovendien verdubbelt dit systeem de geheugencapaciteit van voorgaande instapmodellen, en biedt tot wel 64GB aan DDR4 RAM. Daar bovenop heeft de P310 support voor FLEX drives met Samsungs M.2 NVMe SSDs.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe ThinkPad P40 Yoga, ThinkPad P50s en en ThinkStation P310 zijn vanaf het eerste kwartaal in 2016 verkrijgbaar via Lenovo’s business partners en op www.lenovo.com. Er zijn wel dollar prijzen in het stuk maar geen euro prijzen dus is nogal lastig om iets over te zeggen. Wil je meer weten over de ThinkPad P series, inclusief een interactieve tour van de ThinkPad P40 Yoga? Check dan www.thinkworkstations.com. Voor de laatste updates over alles Lenovo, like ons dan op Facebook.