VOLG SPUNK

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http://whatsyourway.nl/blog/hoe-zorg-je-ervoor-dat-je-usb-apparaten-blijven-opladen-als-je-pc-gaat-slapen): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/whatsyourw/domains/whatsyourway.nl/application/views/helpers/GetShares.php on line 15
0

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE USB-APPARATEN BLIJVEN OPLADEN ALS JE PC GAAT SLAPEN?

11 april, 2016

Een kleine aanpassing in de instellingen van je Windows pc is al genoeg om ervoor te zorgen dat, zelfs in slaapstand, je USB-apparaten kunnen blijven opladen.

Want tegenwoordig heb je wel meer dan één oplaadbaar apparaat, en al die stekkerdozen zijn dan al gauw vol. Maar wanneer je je pc vol hebt gestopt met USB-apparaten en hij vervolgens op slaapstand gaat, houdt het opladen ook op.

Natuurlijk is er een simpele oplossing: je pc niet in slaapstand zetten. Maar dit kost onnodig veel elektriciteit. Zonde van de elektriciteit en van je geld. Met een simpele tweak in de instellingen van je Windows pc kun je ook in slaapstand verder opladen. Maar voordat je dingen verandert, moet je eerst even kijken of er niet al een aantal USB-ingangen zijn die dit doen. Vaak zijn ze geel, en soms heb je USB-ingangen die al opladen in slaapstand, of zelfs als de pc helemaal uit staat.

Nu je hebt gecontroleerd dat je USB-ingangen geen stroom leveren in slaapmodus, kun je de instellingen veranderen. Daar heb je apparaatbeheer voor nodig. Die vind je in Windows 10 wanneer je met je rechtermuisknop op de startknop drukt.

Onderin het scherm staat een knop die Universal Serial Bus controllers of USB-controllers heet. Vouw deze lijst uit en zoek naar onderdelen die USB-hoofdhub heten. Dit zijn de USB-ingangen. Druk met je rechtermuisknop op één hiervan en druk vervolgens op eigenschappen. Zoek naar het tab energiebeheer, die meestal helemaal rechts staat. Daar vind je twee vakjes die je aan kunt vinken. Als de eerste aangevinkt is, geef je je pc toestemming om je USB-ingangen uit te zetten om energie te besparen. Dat is dus wat we niet willen. Zorg er dus voor dat dit vakje niet staat aangevinkt.

Nu kun je nog steeds je USB-apparaten opladen, zelfs als je pc in slaapstand staat. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te veranderen om alsnog energie te besparen, één of twee ingangen is vaak al genoeg. Het kan voorkomen dat zelfs na deze instellingen veranderen ze het alsnog niet doen. Dan wordt het geblokkeerd door je hardware. Maar vaker dan niet lost dit je probleem op.

Nu kun je dus USB-apparaten altijd aan je computer opladen. Handig om dit in te stellen als je net een nieuwe pc hebt. Hier vind je nog 7 andere dingen die belangrijk zijn om te doen als je net een nieuwe Windows pc hebt. Heb je dit gedaan op een Windows 7 of 8 pc? Dan is het wellicht tijd om up te graden naar Windows 10. Redenen genoeg, die je hier vindt.