VOLG SPUNK

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http://whatsyourway.nl/blog/de-5-fouten-en-beslissingen-die-ambitieuze-mensen-volgens-pattas-gee-sowieso-moeten-maken): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/whatsyourw/domains/whatsyourway.nl/application/views/helpers/GetShares.php on line 15
0

DE 5 FOUTEN EN BESLISSINGEN DIE AMBITIEUZE MENSEN VOLGENS PATTA’S GEE SOWIESO MOETEN MAKEN

31 oktober, 2014

Sinds Guillaume 'Gee' Schmidt in 2004 de kleine, exclusieve sneakerwinkel Patta oprichtte, is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd bekend en gerespecteerd street fashion-merk. In de nieuwe campagne 'Whats Your Way?' werkt Lenovo samen met succesvolle Nederlanders om erachter te komen wat iemands weg naar succes is geweest. In een video en een masterclass worden vervolgens de beste tips gegeven, zodat je kunt leren van de do's en dont's van succesvolle mensen.

De 5 fouten die ambitieuze mensen sowieso moeten maken

1. Ga op je bek. In Amerika ziet men falen als leermomentjes die ervoor zorgen dat je sterker zult worden. In Nederland daarentegen ziet men mislukkingen als iets waar je je voor hoort te schamen, en dat is nergens voor nodig.

2. Leer de verkeerde mensen kennen. Je zult op je weg naar de top de verkeerde mensen tegenkomen, die later nutteloos zullen blijken te zijn. Eerst zal je denken dat dit iets slechts is, maar uiteindelijk merk je dat je door die steeds beter en makkelijker de juiste mensen zult herkennen.

3. Maak financiële fouten. Onvermijdelijk en o-zo leerzaam.

4. Mix vriendschap en zaken. Door zakelijke contacten met vrienden leer je de waarde van je vriendschappen kennen. En geloof mij, een goede vriendschap is goud waard.

5. Doe het tegenovergestelde van wat je gevoel je ingeeft. Het is een paar keer gebeurd dat ik mijn gevoel niet besloot te volgen, en daar heb ik geen spijt van. Ik heb er een belangrijke levensles door geleerd: volg je instinct, you got this.

De 5 beslissingen die ambitieuze mensen sowieso moeten maken

1. Omring je met de juiste mensen. Wat voor mij heel erg belangrijk is geweest, en ik blijf erop hameren: verzamel de juiste mensen om je heen. Je kunt niks in je eentje, dus denk goed na over de mensen met wie je samenwerkt, en over de manier waarop je met hen samenwerkt.

2. Bepaal hoe jouw zakelijke structuur eruitziet. Dat zijn dingen zoals het besluit of je een BV, Eenmanszaak, of misschien een VOF gaat zijn.

3. Bedenk hoe je wil omgaan met vooruitgang. Als winkeleigenaar was het voor mij heel belangrijk om na te denken over hoe we zouden omgaan met vooruitgang – dingen als technologie, en de vraag van online vs. fysiek shoppen.

4. Maak voor jezelf een stappenplan dat zich focust op de toekomst. Ik heb het dan dus niet over een 1-jaar-plan, maar over een 5-jaren-plan – waar wil ik over vijf jaar zijn, en welke beslissingen moet ik nu maken om daar over vijf jaar ook daadwerkelijk te zijn.

5. Vraag je af hoe je in de toekomst door de buitenwereld gezien wil worden. Ben jij bijvoorbeeld iemand die altijd hetzelfde zal blijven, of waai je met alle winden mee? Wij hebben bij Patta soms de kans om veel geld te verdienen door met een andere partij samen te werken, maar negen van de tien keer slaan wij zulke verzoeken af omdat we altijd trouw blijven aan wie we zijn. En dat is ook precies wat iemand moet doen die nu net aan de weg begint te timmeren.