VOLG SPUNK

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http://whatsyourway.nl/blog/3-simpele-manieren-om-je-windows-10-pc-sneller-te-maken): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/whatsyourw/domains/whatsyourway.nl/application/views/helpers/GetShares.php on line 15
0

3 SIMPELE MANIEREN OM JE WINDOWS 10 PC SNELLER TE MAKEN

1 april, 2016

Niemand houdt van een langzame computer. Zelfs als je pc snel genoeg is, wil je deze misschien nóg sneller maken.

Check deze drie tips om je Windows 10 pc nog beter te laten draaien:

1. Verwijder het automatisch opstarten van onnodige programma’s

Er zijn heel veel programma’s die zichzelf automatisch opstarten. Daardoor duurt het langer om op te starten, en kan je pc ook nog eens langzamer draaien. Wil je dat deze programma’s niet meer automatisch opstarten? Lees dan hieronder onze tip.

Druk met je rechtermuisknop op de taakbalk en kies voor Taakbeheer. Klik vervolgens op de tab Opstarten. Zie je deze tab niet? Klik dan eerst op Meer Details linksonder in het venster. Deze tab geeft je een lijst met alle programma’s die automatisch opstarten. Natuurlijk zitten hier ook waarbij het heel handig is als deze direct starten, zoals een virusscanner. Als je een programma niet meer automatisch wilt laten opstarten, klik dan met de rechtermuisknop op het programma en druk op uitschakelen. Niet helemaal zeker wat iets is? Klik dan met je rechtermuisknop op het programma en de optie online zoeken helpt je meer informatie te vinden.

1 - via pcworld

 

2. Verander je energieopties

Windows denkt dat je het liefst een pc of laptop hebt die efficiënt met zijn energie omgaat. Hartstikke fijn als je een laptop hebt, niet zo als je een vaste pc hebt. En ook met een vaste pc staat de optie op energiebesparing.

Als je dit wilt veranderen, druk dan met de rechtermuisknop op de startknop. Klik vervolgens op energiebeheer. In dit venster kun je op ‘aanvullende schema’s’ drukken, waar een optie staat voor hoge prestaties.

3. Haal animaties weg

Als je pc niet zo snel is dan is het verstandig om de pracht en praal weg te halen voor wat snelheid. Dus wil je alles wat simpeler en, eerlijk gezegd, wat lelijker maken voor prestaties?

Klik dan met de rechtermuisknop op start, en kies voor systeem. Hier staat aan de linkerkant geavanceerde opties. Klik hier op de tab geavanceerd en druk op de instellingen knop onder prestaties, de eerste van de vakken.

In het volgende venster zie je vier opties. De derde zorgt voor de beste prestaties. Van al deze drie manieren is dit de meest radicale, maar heb je hier wel het meeste profijt van!

Nu je Windows 10 pc een stuk sneller is, is het verstandig om deze ook goed te beveiligen. Ook daarvoor hebben we tips voor je, die je hier vindt. Wil je eerst terug naar Windows 7 of 8 voordat je verder gaat met je pc? Kijk dan hier en wij helpen je terug. Houdt vooral neverstandstill.nl in de gaten voor nog meer tips voor je Windows 10 pc.